سیستم های تهویه

راهنمای جامع هواگیری کویل داکت اسپلیت + شیر هواگیری داکت اسپلیت

راهنمای جامع هواگیری کویل داکت اسپلیت + شیر هواگیری داکت اسپلیت

حتما بسیار شنیده اید که هواگیری سیستم داکت اسپلیت را باید قبل از راه اندازی و استفاده از قابلیت گرمایشی آن انجام دهید. هدف از انجام هواگیری این است که مقداری هوا که در درون لوله ها و کویل آب گرم باقی مانده را بتوانیم از دستگاه خارج کنیم. فرایند هواگیری کویل داکت اسپلیت، با اتصال کویل آب گرم جهت استفاده از آب برای مدار دستگاه، اتفاق می افتد.

باید بدانید وجود هوا در لوله ها و اتصالات، مانع از گردش درست و کامل آب درون مدار می شود و بخش هایی از کویل سرد باقی می ماند. این امر باعث ایجاد اختلال در عملکرد گرمایشی دستگاه اسپلیت می شود. پس بهتر است روش هواگیری داکت اسپلیت را بدانید تا با یک عمل ساده که در ادامه توضیح خواهیم داد، از خرابی و آسیب به دستگاه اسپلیت خود جلوگیری کنید.

کویل داکت اسپلیت چیست؟

قبل از معرفی روش هواگیری داکت اسپلیت بهتر است در مورد این دستگاه، آگاهی لازم را پیدا کنیم. کویل داکت اسپلیت از جمله سیستم‌ های تامین‌ کننده سرمایش و گرمایش است. در فصل سرما از کویل آب گرم داکت اسپلیت استفاده و در فصل گرما از کویل اواپراتور داکت اسپلیت استفاده می شود. کارکرد دستگاه اسپلیت در هوای گرم و سرد با یکدیگر متفاوت است.

داکت اسپلیت برای تولید گرما به آب گرم نیاز دارد. این آب گرم از طریق پکیج یا موتورخانه تامین می شود. انتقال آب گرم از طریق لوله های ورودی و خروجی انجام می شود. از این رو می توانید از دریچه تهویه به عنوان کانالی برای جابه جایی هوا استفاده کنید.

شیر هواگیری داکت اسپلیت (Air Vent Valve)

همان طور که گفته شد، حالت گرمایشی دستگاه اسپلیت از طرق نصب کویل آب گرم کار می کند و برای ایجاد هوای گرم و مطبوع، آب گرم باید در لوله های کویل حرارتی جریان یابد. در اثر برخورد آب گرم با سطح لوله های کویل، هوای گرم ایجاد شده و از طریق فن های دمنده به محیط داخلی توزیع می شود.

آموزش نحوه هواگیری فن کویل (دستی، سقفی، کاستی و …) اینجا بیاموزید!

هوای باقیمانده در لوله های کویل، به فرایند گرمایش دستگاه آسیب می رساند. به همین دلیل هوای موجود در لوله های کویل گرمایشی داکت اسپلیت با کمک شیر هواگیری تخلیه می شود. نفوذ هوا به لوله های کویل، با ایجاد مشکلات برای دستگاه، توان و بازدهی گرمایشی آن را نیز کاهش می دهد. در نتیجه خروج هوا و گازهای اضافی برای رفع این مشکل با هواگیری کویل داکت اسپلیت انجام می شود.

انواع شیر هواگیری داکت اسپلیت کدامند؟

انواع شیر هواگیری داکت اسپلیت کدامند؟

آیا می دانید نحوه هواگیری داکت اسپلیت با شیرهای مخصوص آن چگونه است؟ به طور کلی شیرهای هواگیری داکت اسپلیت دارای انواع مختلف هستند که در ادامه به انواع آن ها و روش هواگیری با هریک اشاره می شود:

شیر هواگیری دستی

این مدل شیر هواگیری داکت اسپلیت، دارای دو مدل ولومی و بدون ولوم است. در نوع بدون ولوم، برای خروج هوای اضافی به ابزار خاصی نیاز نیست؛ ولی در نوع ولومی در فرایند هواگیری داکت اسپلیت، به پیچ گوشتی نیاز خواهد بود. شیر هواگیری ولومی به علت راحتی در استفاده، مطلوب تر است.

شیر هواگیری اتوماتیک

در مدل های جدیدتر داکت اسپلیت از این نوع شیر جهت هواگیری کویل داکت اسپلیت استفاده شده است. فرایند و مکانیزم تخلیه هوای اضافی در این دستگاه ها، به صورت خودکار و اتوماتیک انجام می شود و در محفظه داخلی آن یک شناور مخصوص کار گذاشته شده است.

زمان مناسب هواگیری کویل داکت اسپلیت

هواگیری داکت اسپلیت به طور معمول باید قبل از شروع سرد شدن هوا انجام شود. چون دستگاه اسپلیت برای ایجاد هوای گرم و مطبوع نیاز به آب دارد که از موتورخانه یا پکیج تامین می شود. در صورت وجود گاز و آب اضافی در داخل لوله ها می تواند یک علت گرم نکردن داکت اسپلیت باشد.

دلایل هواگیری نمودن کویل داکت اسپلیت

دلایل هواگیری نمودن کویل داکت اسپلیت

هواگیری (Ducted Split) به منظور دستیابی به عملکرد بهینه دستگاه داکت اسپلیت انجام می‌ شود. دلیل اصلی انجام این کار به علت تغییر در کاربری دستگاه در فصول سرد و گرم است. با انجام این کار هوا و رطوبت باقیمانده در لوله های داخلی دستگاه که نتیجه فعالیت دستگاه در فصل سرما است، تخلیه می شود.

فاجعه عدم هواگیری نمودن داکت اسپلیت

عدم انجام این کار مشکلاتی را همراه خواهد داشت. تاکید بر انجام هواگیری کویل داکت اسپلیت به این دلایل است:

  • احتمال سرد شدن آب گرم موجود در لوله کویل
  • کاهش توان گرمایش داکت اسپلیت
  • مصرف انرژی بیشتر در صورت عدم عملکرد بهینه دستگاه

روش هواگیری داکت اسپلیت

فراموش نکنید قبل از انجام هر کاری باید نسبت به رعایت اصول ایمنی حین کار مطمئن شوید. در ابتدا باید داکت اسپلیت را از برق خارج کنید تا خطر برق گرفتگی در هنگام اجرای هواگیری وجود نداشته باشد. بعد از آن نسبت به وسایل مورد نیاز برای انجام این کار اقدام کنید. آچار فرانسه، آچار شش گوش و نشت یاب برای انجام هواگیری داکت اسپلیت لازم است.

مهم ترین نکات در عیب یابی فن کویل | از آب دادن تا عدم سرمایش را اینجا یاد بگیرید.

10 مرحله هواگیری داکت اسپلیت

10 مرحله هواگیری داکت اسپلیت

1. همین ابتدای کار قبل از هواگیری کویل داکت اسپلیت، نسبت به درستی لوله کشی در دستگاه مطمئن شوید و آن را بررسی کنید که نشتی نداشته باشد.

2. بعد از اطمینان از درستی لوله کشی، سوپاپ شیر را حدود 90 درجه بر خلاف عقربه های ساعت و با استفاده از آچار شش گوش بچرخانید و بعد از ده ثانیه و خروج کامل گاز، دوباره آن را ببندید.

3. در این مرحله باید لوله های گاز را بررسی کنید و در صورت وجود نشتی، نسبت به رفع آن با کمک تعمیرکاران اقدام کنید.

4. بعد از آن به منظور خروج هوای داخل دستگاه، باید سوپاپ سه طرفه را باز کنید.

5. درپوش سوپاپ سه طرف (سمت گاز) باید برداشته شود.

6. بعد از برداشتن درپوش سوپاپ، باید قسمت مرکزی آن را به کمک آچار شش گوش، به سمت داخل فشار دهید و بعد از سه ثانیه رها کنید تا گاز به طور کامل خارج شود. این کار را بعد از گذشت یک دقیقه، باید سه مرتبه تکرار کنید تا هواگیری کردن داکت اسپلیت به طور کامل انجام شود.

دقت داشته باشید که آب خروجی از لوله ها، جوش است. پس مراقب باشید با آب جوش دچار سوختگی نشوید.

7. در این مرحله از هواگیری داکت اسپلیت، باید مهره ورودی سرویس با آچار سفت کنید.

8. شیر سه طرفه را نیز در وضعیت عقب قرار دهید.

9. مهره های شیر هواگیری سه طرفه را با آچار سفت کنید.

بعد از انجام این مراحل و اطمینان از هواگیری دستگاه، می ‌توانید داکت اسپلیت را روشن کنید.

10. اگر هواگیری به درستی انجام شد؛ با این حال داکت اسپلیت گرمایش خوبی نداشت، باید پکیج و ورودی آب داغ از موتورخانه بررسی شود.

نتیجه گیری

دستگاه داکت اسپلیت را می توان در دو فصل گرما و سرما برای تولید هوای مطبوع استفاده کرد. عملکرد این دستگاه در این دو فصل متفاوت است. در فصل سرما از کویل آب گرم داکت اسپلیت استفاده می شود که با توجه به اینکه ممکن است در دستگاه ذرات آب و هوا در لوله های داخلی باقی مانده باشد. توصیه مجموعه آپاداناکالا به شما این است که قبل از شروع فصل سرما، نسبت به هواگیری کویل داکت اسپلیت اقدام کنید. این عمل شامل چند مرحله است که در متن، فرایند هواگیری داکت اسپلیت به صورت گام به گام توضیح داده شد.

سوالات متداول

فاجعه عدم هواگیری نمودن داکت اسپلیت چیست؟

احتمال سرد شدن آب گرم موجود در لوله کویل – کاهش توان گرمایش داکت اسپلیت – مصرف انرژی بیشتر در صورت عدم عملکرد بهینه دستگاه

انواع شیر هواگیری داکت اسپلیت کدامند؟

شیر هواگیری دستی – شیر هواگیری اتوماتیک

5/5 - (6 امتیاز)

من محمد حسین حسینی با مدرک هنرستانی در رشته ماشین ابزار موسس شرکت آپادانا کالا از سال 1399 در عرصه‌ی تولید دریچه‌های تهویه و تنظیم هوا  فعالیت می‌ کنم. سعی می کنم تجربیات و مطالعات خودم رو در حیطه تهویه هوا با شما به اشتراک بگذارم تا هوای خوب رو با هم تجربه کنیم.

4 دیدگاه در “راهنمای جامع هواگیری کویل داکت اسپلیت + شیر هواگیری داکت اسپلیت

  1. آواتار یک بنده خدا یک بنده خدا گفت:

    مطلب اضافه زیاد نوشتی که حوصله ام را سر برد . به اصل مطلب که رسیدی شکل نداشتی اصلا خوب نبود

    1. آواتار APADANAKALA APADANAKALA گفت:

      سلام بنده خدای دوست داشتنی عزیز:
      بله چشم.
      رسیدگی میکنم.

  2. آواتار میثم رستمی میثم رستمی گفت:

    سلام در پکیچ بویلر ۲۰۰۰ و سیستم داک اسپلیت گیج روی پکیج مدام افت ولتاژ پیدا میکنه و باید شیر پر کن رو باز کنم تا پر بشه این علت مشکلش چی هست ممنون میشم پاسخ بدید

    1. آواتار APADANAKALA APADANAKALA گفت:

      سلام خوب هستین میثم جان

      مشکلی که شما توضیح دادید ممکن است به دلیل چندین علت باشد. چند تا نکته را بررسی کنید که ممکن است به حل مشکل شما کمک کنند:

      تراز و تعادل فشار:
      مطمئن شوید که فشار در سیستم به صورت صحیح تنظیم شده باشد. افت ولتاژ ممکن است به دلیل فشار پایین در سیستم باشد.

      چک کردن سیستم گرمایشی:
      ممکن است مشکل افت ولتاژ به دلیل اختلال در سیستم گرمایشی باشد. اطمینان حاصل کنید که کلیه قسمت‌های سیستم گرمایشی از جمله شیرهای گرمایش، لوله‌ها و رادیاتورها در وضعیت سالم قرار دارند.

      چک کردن شیر پرکن:
      ممکن است شیر پرکن یا شیر خودکار سیستم دائماً باز باشد یا دچار نقص باشد. این موضوع باعث افت ولتاژ و نیاز به پر کردن مداوم شود. اگر این شیرها مشکل دارند، بهتر است آن‌ها را بررسی کرده و در صورت لزوم تعمیر یا تعویض کنید.

      احتمال نشتی:
      نشتی آب در سیستم ممکن است باعث کاهش فشار شود و افت ولتاژ ایجاد کند. هر نشتی را تعمیر کنید و سیستم را چک کنید.

      تعمیر یا تعویض قطعات معیوب:
      اگر همه چیز به نظر می‌رسد صحیح باشد ولی مشکل همچنان ادامه دارد، ممکن است بخواهید با تکنسین یا نصاب در محل خودتون تماس بگیرید تا قطعات معیوب را تعمیر یا تعویض کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *