نمایش 1–12 از 50 نتیجه

نمایش 24

 دریچه تهویه هوا (Air vent)، از انواع دریچه های ساختمانی است که نقش مهمی در کنترل هوای خروجی و ورودی به محیط را دارد و به تهویه هوا در محیط‌ های مسکونی و صنعتی کمک شایانی می‌ کند. ممکن است این دریچه را با دریچه تامین هوا اشتباه بگیرید؛ اما این دو دریچه کاربردهای متفاوتی دارند. جنس، ابعاد و دمپر موجود در انواع دریچه هوا، از عواملی هستند که در انتخاب دریچه هوا و میزان قیمت دریچه تهویه تاثیرگذارند. همچنین بهتر است بدانید که در صورت انتخاب صحیح ابعاد دریچه هوا، صدای ناشی از آن تا حد امکان کاهش خواهد یافت و مناسب استفاده در منازل و مکان‌ های آرام خواهد بود.

جالب است بدانید برای اولین بار دریچه های تهویه به منظور جلوگیری از فساد مواد غذایی استفاده شد.

خرید انواع دریچه تهویه هوا ساختمان

دریچه تهویه هوا انواع مختلفی دارد که می توان آن ها را به 6 دسته تقسیم کرد. یکی از بخش های سیستم تهویه، دریچه فن کویل است که برای نگهداری و تعمیر دستگاه فن کویل کارایی دارد. با وجود دریچه فن کویل، شرایط نگهداری از این تجهیزات آسان تر می شود و کاربرد کلی این دریچه، تنظیم هوا بر همین اساس می باشد.

دریچه تهویه هوا در سایزهای مختلف مثل 15*15 – 15*30 – 20*20 و… در آپادانا کالا به صورت عمده و تک در دسترس می باشد. جنس این دریچه ها، از پلاستیک می باشد و دارای استحکام بالایی هستند.

دریچه آلومینیوم

توضیحات بسیار زیادی در ارتباط با دریچه آلومینیوم چیست در فضای اینترنتی یافت می شود می توانید در آپادانا کالا این اطلاعات را بدست آورید. به دریچه های هوا یا تهویه آلومینیومی گفته می شود که شامل پره و فریم های عبور هوا و دمپری از جنس آلومینیوم هستند. این دریچه کاربردهای فراوانی مثل هواسازی و تنظیم هوا دارند. دریچه آلومینیومی یکی از پر استفاده ترین اجزا در تهویه هوا ساختمان محسوب می شود. برای خرید دریچه آلومینیوم می توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

دریچه بلندگویی

دریچه بلندگویی که از قدیمی ترین انواع دریچه تهویه هوا ساختماناست که همچنان از آن استفاده می شود. به دلیل ظاهر خاص آن که شبیه بلندگو می باشد نام آن دریچه بلندگویی گذاشته شده است.

اولین دریچه تهویه هوای الکتریکی در سال 1902 توسط ویلیس هاویلند کریر اختراع شد. این دریچه تهویه در کارخانه چاپ مورد استفاده قرار گرفت.

دریچه بازدید

شاید شما در ساختمان خود نیاز داشته باشید تا داخل خطوط لوله را مشاهده کنید. در این جا دریچه بازدید به کمک شما می آید! این دریچه به دو دسته پایه بلند و پایه کوتاه تقسیم می شود که از کاربردهای آن ها می توان به بررسی و رفع مشکلات فاضلاب و مخابرات بیان کرد.

دریچه فلزی

دریچه فلزی که از پراستفاده ترین و پرکاربرد ترین مواد و متریال مورد نیاز ساختمانی به شمار می رود، برای کنترل جریان هوا و تهویه در محیط های سربسته استفاده می شود. با توجه به کاربردهای دریچه فلزی، بخشی به نام دمپر بسیار در این دریچه ها موثر است، وظیفه کنترل جریان هوا را در اختیار دارد.

دریچه زنبوری

به جرات می‌ توان گفت یکی از شایع ترین دریچه‌ های تهویه مورد استفاده، دریچه زنبوری است. این دریچه تنظیم هوا با نام‌ های دیگر نیز مانند: مشبک، تخم مرغی و دریچه شطرنجی نیز شناخته می‌ شود.

این دریچه ها در سه مدل در بازار موجود هستند که این سه مدل شامل مدل گرد، مستطیلی و مربعی است. دریچه زنبوری را می توان به دو دسته پلاستیکی و فلزی تقسیم بندی کرد که مدل پلاستیکی بیشتر پیشنهاد می شود.

قیمت دریچه تهویه هوا

قیمت دریچه تهویه هوا در مدل های مختلف

دریچه های تهویه با توجه به جنس، سایز و نوع دریچه تهویه (فن کویل، زنبوری، بلندگویی، بازدید، فلزی و آلومینیومی) قیمت های متفاوتی هم دارد.

به طور کلی قیمت دریچه هوا بین 3 هزار و 400 تومان تا 30 هزار تومان می باشد. قیمتی بسیار معقول بین هزینه های امروزی در کشور! پس می توانید به دو صورت عمده و تکی این محصولات را خریداری کنید.

قیمت انواع دریچه تهویه به شرح زیر است:

قیمت دریچه فن کویل

 بین 10 هزار تومان الی 30 هزار تومان 

قیمت دریچه آلومینیوم

 بین 3 هزار تومان الی 10 هزار تومان 

قیمت دریچه بلندگویی

 بین 2 هزار تومان الی 8 هزار تومان 

قیمت دریچه تهویه هوا بازدید

 بین 3 هزار تومان الی 10 هزار تومان 

قیمت دریچه فلزی هوا

 بین 3 هزار تومان الی 11 هزار تومان 

قیمت دریچه زنبوری

ا بین 3 هزار تومان الی 12 هزار تومان 

دریچه تهویه هوا چیست؟

به طور کلی، دریچه تهویه هوا، وظیفه تنظیم هوای خروجی از منبع هواساز که می‌ تواند انواع کولر‌های آبی و گازی یا فن کوئل‌ ها باشد را دارد. در واقع دریچه تهویه، وسیله‌ ای است که می‌ تواند با کاهش سرعت و در مقابل آن افزایش فشار هوا، به تنظیم دقیق آن با کمترین صدا بپردازد. نام دیگری که برای دریچه تهویه (دریچه تنظیم هوا) در این صنعت نام گذاری کرده‌ اند، دیفیوز است. در واقع اهداف اصلی از خرید این وسیله پرکاربرد، می‌ تواند هدایت هوای تازه در جهت مورد نظر، تهویه کامل فضا‌های سر بسته، افزایش قابل توجه سرعت هوای ورودی به محل و کاهش صدا باشد.

مقایسه دریچه پلاستیکی و آلومینیومی

دریچه پلاستیکی از ABS ساخته شده و دریچه آلومینیوم از آلومینیوم. قیمت دریچه پلاستیکی بالاتر است و در زبایی خانه تاثیر زیادی دارد.دریچه آلومینیومی دارای درپوش نیست در حالی که دریچه پلاستیکی درب محافظت از خروج گرما دارد.

انواع دریچه‌ هواکش از نظر محل نصب

 هر یک از دریچه‌ های تهویه هوا با توجه به محل نصب آن‌ ها دارای انواع مختلفی هستند که لازم است تا قبل از خرید، به این مشخصات دقت فرمایید. به طور کلی انواع دریچه‌ هواکش از نظر محل نصب به انواع دیواری، سقفی یا دریچه‌ هایی که در هر دو مکان قابلیت استفاده را دارند، تقسیم می‌ شوند.

دریچه‌ های تهویه دیواری

دریچه‌های تهویه دیواری

لازم به ذکر است که بدانید، این نوع دریچه‌ هواکش، تنها برای هوای رفت مناسب هستند و زمانی که قصد استفاده از دریچه به عنوان هوای برگشتی را داشته باشید، این نوع مورد استفاده قرار نمی‌ گیرند. این دریچه‌ های تهویه دیواری برای انواع هواساز مانند کولر‌های آبی و گازی مورد استفاده قرار می‌ گیرند و معمولاً دارای دمپر نیز هستند که قابلیت تنظیم دبی ورودی هوا را نیز دارند.

اکثر دریچه‌ های تهویه که به صورت مشبک هستند از این جنس هستند و بر روی دیوار قابلیت نصب را دارند. دریچه‌ های دیواری در صنعت ساختمان بسیار کاربرد دارد و در بیشتر موارد و زمانی که از کولر‌های آبی استفاده می‌ شود، با اینکه سقف ساختمان‌ ها متوسط یا کوتاه است، از نوع دیواری بهره‌ مند می‌ شوند.

دریچه‌ های تهویه سقفی

این نوع دریچه‌ ها نیز برای انواع هواساز‌ها مانند کولر‌های آبی و گازی کاربرد دارد و تفاوت چندانی از این منظر با نوع دیواری ندارند. البته این نوع دریچه‌ های تهویه هوا به انواع دمپردار و بدون دمپر تقسیم می‌ شوند و به صورت یک طرفه دو طرفه و حتی سه طرفه نیز طراحی می‌ شوند. معمولاً اگر سقف ساختمان‌ ها بسیار بلند باشد یا اینکه هواساز مورد استفاده شما، داکت اسپلیت یا انواع دیگر آن باشد، از نوع سقفی استفاده می‌ کنند تا چرخش هوای تازه در محیط بهتر صورت گیرد.

دریچه سقفی کولر

یکی از انواع دریچه هواکش ساختمان که سقفی می باشد،‌ دریچه سقفی کولر است که می توان جزو یکی از معروف ترین انواع دریچه تهویه هوا به حساب آورد.

دریچه‌ های تهویه زنبوری

همانطور که بیان شد، به جرات می‌ توان گفت یکی از کاربردی‌ ترین دریچه‌ های تهویه مورد استفاده، دریچه زنبوری است. این نوع دریچه هوا کاربرد‌های زیادی دارد و از آن می‌ توان در زیر سقف یا بر روی دیوار استفاده کرد. البته دلیل استفاده از این دریچه تهویه زنبوری در سقف و دیوار، این است که قابلیت تأمین هوای تازه، هوای برگشتی و تخلیه هوا را در انواع محیط دارد.

این نوع دریچه‌ هواکش دارای پره‌ های قوی هستند که قابلیت افزایش فشار استاتیکی را پشت خود دارند که موجب پرتاب باد تا 5 الی 6 متر رو به جلو دارند و برای هواساز‌های قوی و مکان‌ هایی که دارای سقف بلند هستند بسیار مورد توجه قرار می‌ گیرد. پره‌ های مورد استفاده در این نوع دریچه هوا، دارای زاویه چهل و پنج و نود درجه است و بر اساس نیاز باید برای خرید آن اقدام شود.

در نهایت نیز بهتر است بدانید که این نوع دریچه‌ های هوا، در دو نوع بدون دمپر و با دمپر نیز طراحی می‌ شوند.

دریچه‌ های تهویه خطی

دریچه‌های تهویه خطی

این نوع دریچه‌ های تهویه تقریباً شبیه به نوع مشبک هستند و به همان اندازه کاربرد دارند و هم به صورت دیواری و هم به صورت سقفی قابلیت نصب دارند. البته بهتر است بدانید که این نوع دریچه‌ های هوا برعکس نوع مشبک، تنها برای هوای ورودی و فن کوئل‌ ها و کولر‌های گازی مناسب هستند. همچنین این نوع دریچه‌ های تهویه خطی به نوع دمپردار و بدون دمپر در بازار عرضه می‌ شوند و پره‌ های آن بصورت 15 و 30 درجه قابلیت طراحی دارند.

جنس دریچه‌ هوا

دریچه‌ هوا با توجه به قابلیت‌ هایی که دارند، از جنس‌ های متنوع تشکیل شده‌اند که هر کدام از آن‌ ها می‌ توانند مصارف خانگی یا صنعتی داشته باشند.

دریچه‌ های تهویه هوا آهنی

این دریچه‌ تهویه هوا ساختمان معمولاً برای مصارف خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌ گیرد و دارای مقاومت در برابر حرارت و سرما هستند و می‌ توانید برای کولر‌های گازی و انواع اسپلیت‌ ها آن‌ ها را خریداری کنید.

دریچه‌ های تهویه هوا از جنس پروفیل

به طور کلی بیشتر انواع دریچه‌ هوا آهنی هستند اما در برخی از موارد و برای زیبا سازی و تطبیق با دکوراسیون داخلی از پروفیل‌ های رنگی یا ورق‌ های پنح سانتی نیز استفاده می‌ شود که دارای زیبایی منحصر به فردی هستند و مقاومت خوبی نیز در مقابل رطوبت دارند.

نکات مهم خرید دریچه‌ هواکش

نکات مهم در خرید دریچه‌های تهویه

در ادامه به بررسی نکاتی نیز می پردازیم که در خرید دریچه های تهویه باید آن ها را رعایت نماییم که به بررسی هر یک نیز می پردازیم.

نوع رنگ و مقاومت آن در مقابل حرارت

یکی از نکات بسیار مهم در انتخاب و خرید دریچه تهویه هوا ساختمان، توجه به رنگ‌ بندی و مقاومت آن در مقابل حرارت و رطوبت است. در واقع اکثر دریچه‌ های تهویه سازگاری با هوا و آب دارند. این بدان معناست که اگر شما بخواهید این دریچه‌ ها را برای کولر‌های آبی استفاده کنید، بلامانع است و رطوبت بر روی آن اثر منفی ندارد. البته رنگ دریچه‌ های تهویه نیز به اندازه مقاومت آن در مقابل رطوبت و حرارت اهمیت دارد زیرا باید با دکوراسیون منزل یا ادارات همخوانی داشته باشد.

در برخی از موارد رنگ‌ های مصنوعی در دریچه‌ های تهویه بکار ‌می‌ روند که جنس بسیار خوبی ندارد و ممکن است حرارت یا رطوبت موجب بلند شدن رنگ آن شود. همچنین توجه داشته باشید که دریچه‌ های مورد استفاده برای کولر گازی و اسپلیت‌ هایی که حرارت تولید می‌ کنند متفاوت هستند.

زیرا اسپلیت‌ ها در فصول سرد سال نیز گرما تولید می‌ کنند و اگر دریچه مناسبی برای آن مورد استفاده قرار نگیرد، به حالت دگرشکلی در خواهد آمد و کارایی آن به حداقل خواهد رسید. نوع خاصی از دریچه‌ های تهویه نیز وجود دارند که مناسب هوای مرطوب یا حرارت نیستند. توجه کنید که این نوع از دریچه‌ های تهویه دارای قیمت پایین‌تری هستند و قابلیت استفاده برای برخی کولر‌های گازی که تنها برای هوای خنک مناسب هستند را دارند.

توجه کنید که در بیشتر موارد از رنگ‌ های کوره‌ ای برای دریچه‌ های تهویه استفاده می‌ شود که این رنگ‌ ها همانطور که از نامشان مشخص است، در کوره پخته می‌ شوند و به همین دلیل دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند و به شکل پودری الکترواستاتیکی بر روی دریچه پاشیده می‌ شود.

مشخصات برق دریچه‌ های تهویه

مشخصات برق دریچه تهویه هوا

برخی از دریچه‌ های تهویه، در واقع مجهز به ریموت کنترل هستند و برخی نیز دارای دمپر اتومات برای چرخش باد در محیط هستند. همواره توجه کنید که برای نصب اینگونه دریچه‌ های تهویه، حتماً مشخصات برقی مانند توان و ولتاژ آن‌ ها را با برق شهری مقایسه کنید و از تطابق آن‌ ها مطمئن شوید. در اینصورت می‌ توانید به انتخاب دریچه تهویه با دمپر‌های برقی نیز بپردازید.

دمپر دریچه تهویه

اگر به دنبال خرید دریچه‌ های هوا یا تهویه باشید، متوجه شده‌ اید که انواع دیواری یا سقفی آن‌ها می‌ توانند دارای دمپر باشند یا اینکه فاقد آن باشند. به طور کلی دمپر وظیفه تنظیم دبی هوای ورودی یا خروجی از دریچه هوا را انجام می‌ دهد و اگر به دنبال این هستید تا هوای ورودی به محیط را کنترل کنید، می‌ توانید از دریچه‌ های تهویه با دمپر استفاده کنید.

تنظیم هوا با استفاده از پره‌ ها

تمامی دریچه‌ های هوا دارای پره هستند اما برخی از آن‌ ها قابلیت تنظیم دارند که در ساختمان‌ های مسکونی و اداری قابلیت استفاده دارند. معمولاً اکثر دریچه‌ های قابل نصب دیواری پره‌ های قابل تنظیم دارند که به همین خاطر، طرفداران زیادی دارند. لازم به ذکر است که بدانید دریچه‌ های تهویه در دو جهت افقی و عمودی دارای پره هستند و تنها پره‌ های عمودی قابلیت تنظیم دارند.

همچنین اگر به دنبال تهویه طبیعی محیط مورد نظر خود هستید، بهتر است بدانید که جریان هوا در تابستان و فصول گرم سال به سمت پایین و در فصول سرد سال مانند زمستان رو به بالاست و باید طوری پره‌ ها را تنظیم کنید که تهویه طبیعی به شکل صحیح صورت گیرد.

دریچه‌ های هوای دارای فیلتر

همچنین وجود فیلتر در دریچه‌ های هوا نیز یکی از عوامل مهم در انتخاب آن‌هاست. معمولاً در اتاق‌ های کودکان و کسانی که حساسیت‌ های فصلی دارند، این دریچه‌ ها نصب می‌ شود تا در فصول بهار و تابستان از ورود غبار‌های محلی به منازل جلوگیری کند. در سال‌ های اخیر استفاده از این دریچه‌ های هوا بیشتر شده است. همچنین بهتر است بدانید که اکثر دریچه‌ های سقفی و دیواری می‌توانند این قابلیت را داشته باشند.

ابعاد و ظرفیت دریچه تامین هوا

انتخاب نوع ابعاد دریچه هوا به شدت دارای اهمیت است و به دو فاکتور اساسی نیاز دارد. فاکتور اول میزان قدرت هواساز است و باید بدانید که اگر قدرت هواساز بسیار بالا باشد، نباید از دریچه‌های با ابعاد کوچک استفاده کنید، زیرا در اینصورت فشار استاتیکی مضاعفی به دریچه وارد می‌شود و موجب خواهد شد تا دریچه تامین هوا به لرزش در بیاید.

در نهایت کارایی دستگاه هواساز کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد. فاکتور مهم دیگر در این زمینه، توجه به اندازه کانال ورودی است. به طور کلی اگر از هواساز تا دریچه کانالی کشیده شده باشد، همواره باید ابعادی را برای دریچه انتخاب کنید که با آن در تطابق باشد و بزرگتر یا کوچکتر نباشد.

هواسازهای مختلفی در تهویه هوای خانه، وسایل نقلیه، موتور خودرو و انواع سیستم های تهویه ساختمانی و شرکتی وجود دارد که در دسته بندی انواع هواساز ها و تهویه مطبوع قرار می گیرند. اما تفاوتی که هواسازهای مربوط به خودرو دارند در این است که با روغن کار می کنند و تولید روغن و کیفیت روغن تولید شده در کارایی و افزایش راندمان خودرو موثر می باشد.

توجه به طول پرتاب باد دریچه‌ های تهویه

توجه به طول پرتاب باد دریچه‌ های تهویه

توجه به طول پرتاب نیز دارای اهمیت زیادی در انتخاب نوع دریچه است. در واقع هر چقدر سقف محل مورد نظر بلندتر باشد، باید پرتاب باد نیز بیشتر باشد تا تهویه هوا به بهترین شکل صورت گیرد. در این حالت، باید از دریچه‌ های سقفی بهره‌ مند شد که دارای طول پرتاب باد زیادی هستند. توجه کنید اگر این فاکتور را در انتخاب نوع دریچه هوا مورد نظر قرار ندهید، در تابستان‌ ها هوای بسیار گرم و در زمستان‌ ها هوای سرد را تجربه خواهید کرد. معمولاً استفاده از دریچه‌ های هوای مشبک برای رستوران‌ ها، مساجد و تالار‌های پذیرایی پیشنهاد می‌ شود.

میزان صدای تولیدی دریچه تامین هوا

در واقع تمامی صدا‌های منتشر شده از دریچه‌ های تهویه با میزان دبی هوای عبوری از آن‌ ها ارتباط مستقیم دارد. همچنین اگر هواساز دارای صدای کمی باشد اما باز هم ابعاد مناسبی برای هواساز انتخاب نشده باشد، شاهد صدا‌های شدید از دریچه تهویه هوا خواهید بود که منجر به آلوگی صدای زیادی می‌ شود.

به‌طور کلی، لازم است تا بدانید که اگر قصد خرید دریچه تهویه (دریچه تامین هوا) برای منازل مسکونی را دارید، لازم است تا از ابعاد مناسب آن مطمئن شوید تا دریچه مورد استفاده صدای پایینی داشته باشد. البته اگر قصد استفاده از دریچه‌ های تهویه هوا در مناطق صنعتی را دارید که آلودگی صوتی اهمیتی ندارد، می‌ توانید به این مورد اهمیت زیادی ندهید.

آشنایی با کاربرد انواع دریچه در صنایع مختلف

دریچه های تولید شده در مجموعه آپادانا کالا، در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می گیرند و اهمیت بالایی در بهبود عملکرد سیستم های مختلف دارند. در ادامه کاربرد رایج دریچه در سه نمونه از سیستم های تهویه مطبوع برای شما بیان شده است.

1. استفاده در سیستم تهویه مطبوع انبار

انبارها می توانند شامل سوله های کوچک یا انبارهای بزرگ باشند که دارای چندین سطح ذخیره سازی، برای کالاهای خود هستند. سیستم تهویه مطبوع انبار یکی از سیستم هایی است که اهمیت زیادی دارد، چون بسیاری از محصولات به دما، رطوبت و گرد و غبار حساس می باشند و در صورت نداشتن سیستم تهویه مطبوع ممکن است آسیب ببینند. همواره وجود انواع سیستم های تهویه مثل دریچه بازدید و سایر انواع موارد مربوط به تهویه مطبوع، نقش اساسی در صنایع مختلف و زیرساخت های موجود دارد.

طراحان برای تهویه انبارها از چه روش هایی استفاده می کنند؟

طراحان برای تهویه مناسب انبارها از روش های مختلفی استفاده می کنند که این روش ها عبارت اند از:

فن سقفی

معمولی ترین روش برای سیستم تهویه مطبوع انبار نصب فن های سقفی در سراسر انبار است. این فن ها با سرعت ثابت، هوا را داخل انبار به گردش درمی آورند و به حفظ درجه حرارت یکنواخت در انبار کمک می کنند، هزینه عملیاتی این فن ها پایین است. اما باید به این نکته توجه کنید که فن ها در حفظ رطوبت تأثیر چندانی ندارند و در تابستان که دمای محیط بالا است و هوا گرم است خیلی کارآمد نیست و تنها برای نصب در انبارهای کوچک و ارتفاع کم سقف مناسب است.

اگزوز فن

وقتی انبار موادی که از آنها بخار می دهد و یا دارای ترکیبات آلی هستند را ذخیره می کند، بهترین روش برای کیفیت خوب هوا در داخل فضا استفاده از فن های خروجی است تا هوای داخلی را بیرون بکشند و هوای بیرون از محل های بارگیری یا سایر روزنه ها وارد می شود. اما باید به این نکته توجه کنید که ممکن است کیفیت هوای خارج خوب نباشد و به فیلتراسیون نیاز باشد.

همچنین اگزوز فن سطح نویز بالاتری دارند که ممکن است بر بهره وری کارکنان تأثیر بگذارد. از مشکلات دیگر فن های اگزوز این است که جریان هوا به دلیل سیستم های انباشت که باعث ایجاد نقاط سرد و گرم یا تهویه مناسب در بسیاری از مناطق می شود، محدود است.

سیستم چیلر، بویلر و هواساز

در این سیستم علاوه بر تنظیم دمای انبار، رطوبت هوای آن به طور دقیق تنظیم و کنترل می شود. در انبارهایی که نیاز به کنترل دقیق دما، رطوبت و فیلتراسیون هوا برای نگهداری مواد و محصولات نیاز دارند، این سیستم بسیار استفاده می شود. به طور کلی از چیلر برای برای خنک کردن هوا استفاده می شود و بویلر دستگاهی است که برای تولید گرما کاربرد دارد.

دستگاه پکیج یونیت

پکیج یونیت پشت بامی ترکیبی از چیلر و هواساز در یک دستگاه است که برای افزودن حالت گرمایشی به آن باید از بویلر یا پکیج گازسوز نیز استفاده شود. این سیستم توانایی تنظیم دقیق دما، رطوبت و فیلتراسیون هوا را دارد.

دستگاه زنت

دستگاه زنت توانایی تأمین هوای تازه به مقدار زیاد برای فیلتر نمودن و خنک کاری هوا را به روش تبخیری دارد برای حالت گرمایش نیز از بویلر یا پکیج استفاده می کند. دستگاه زنت دارای قیمت پایین و مصرف انرژی کمی است. این دستگاه در مواقعی که به تنظیم دقیق رطوبت نیازی نیست به عنوان مناسب ترین سیستم تهویه مطبوع انبار می توانند، انتخاب شود. دستگاه زنت از کولر آبی بزرگ تر است و در فصل تابستان مانند کولر آبی، هوا را از محیط خارجی دریافت و بعد از عبور از میان پوشال ها فضای داخل را خنک می کند.

دستگاه اکونوپک

دستگاه اکونوپک مشابه دستگاه زنت است تنها تفاوتی که دارد این است که دارای سیستم گرمایشی مجهز به مشعل گازسوز است و برای حالت گرمایش به بویلر یا پکیج نیازی ندارد.

2. استفاده در سیستم تهویه صنعت نساجی

سیستم تهویه نساجی در کارخانه های نساجی باید به طوری تنظیم و ساخته شود و در کارخانه قرار گیرد که نتیجه راندمان کاری افراد و دستگاه ها را افزایش دهد و همین طور کاری کند تا توقف خط تولید به کمترین میزان خود برسد. در سیستم تهویه ای که در صنعت نساجی قرار دارد، می توان از انواع  دریچه فنکویل، دریچه تهویه صنعتی و غیره استفاده کرد.

طبیعتاً تنظیم و کنترل دما و رطوبت موجود در کارخانه و سالن های نساجی به افزایش تولید کمک می کند و کیفیت کالای تولید شده را تضمین می کند. رطوبت موجود در هوا یکی از فاکتورهای اصلی در خط تولید نساجی است.

روش های راه اندازی سیستم تهویه نساجی

  • ایستگاه های تهویه مرکزی همراه فن مکنده ی پرز
  • ساخت یونیت های هواساز به صورت نیمه مرکزی تأمین هوا و رطوبت
  • ساخت دستگاه های دریچه آلومینیوم رطوبت ساز موضعی تنها برای تأمین رطوبت به کمک استفاده از دستگاه های رطوبت ساز

انواع سیستم تهویه نساجی

همان طور که در بالا ذکر شد، کنترل و تنظیم دما و رطوبت موجود در سالن های نساجی، یک امر مهم و ضروری است که در کیفیت محصول نهایی تولید شده، نقش مهمی ایفا می کند. بر همین اساس، سیستم های تهویه مطبوع، سیستم های توزیع و گردش هوا و دستگاه های وابسته به آن باید به درستی انتخاب و جای گذاری شوند.

دستگاه تهویه هوای ایرواشر

دستگاه تهویه هوای ایرواشر یکی از متداول ترین و پرکاربردترین دستگاه ها در جهت کنترل یا افزایش رطوبت سالن های نساجی است که می تواند درصدهای مختلف رطوبت را برای سالن های نساجی و کارخانه ها تولید و کنترل کند. در این ایرواشرها، علاوه بر اینکه رطوبت افزایش و یا کنترل پیدا می کند، می توان سرمایش تبخیری، گرمایش که از طریق کویل آبگرم داخل دستگاه تأمین می شود، فیلتراسیون و بسیاری دیگر از قابلیت هایی که لازم است را از آن درخواست کرد که از ویژگی های این دستگاه های تهویه هوا است.

دستگاه رطوبت ساز سالن نساجی

یکی دیگر از انواع سیستم تهویه نساجی که به صورت موضعی در سالن ها به کار برده می شوند، دستگاه های رطوبت ساز هستند که علاوه بر اینکه رطوبت کافی را برای سالن و محیط تولید می کنند، توانایی ایجاد محیط با دمایی متناسب با کارکرد دستگاه های نساجی را دارا است که این دستگاه ها برای سالن هایی با ابعاد کوچک کاربرد دارد و به نوعی صرفه اقتصادی به حساب می آید برای کارخانه هایی که سیستم تهویه مرکزی در خود ندارند. دستگاه های رطوبت ساز ارتباط نزدیکی با دستگاه های هواساز دارند و هر دو در مطبوع کردن محیط نقش دارند.

3. استفاده در سیستم تهویه مطبوع مترو

طراحی سیستم های تهویه مکانیکی مترو به نحوی انجام شده است که شرایط محیطی در ایستگاه ها و تونل ها را در دما و رطوبت مناسب حفظ می نماید و همچنین هوای تازه و مناسب برای مسافران تامین می کند. در واقع این سیستم ها تحت عنوان تهویه اضطراری در شرایط ضروری عمل می کند و به این ترتیب دود و گازهای ناشی از آتش سوزی سریعاً از ایستگاه خارج می شوند. اما در شرایط معمولی دما و رطوبت هوای تازه را تنظیم کرده و آلاینده های آن را می زداید و از طریق ایستگاه به نیم تونل های اطراف ایستگاه هدایت می کند.

تجهیزات هواساز ایستگاه مترو

در ایستگاه مترو تجهیزات هواسازی مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کانال های توزیع و هدایت هوا
  • دریچه های خروجی هوا و کیوسک های ورودی هوا
  • صداگیرها به منظور کاهش صدا
  • دمپرها معمولی برای هدایت هوا به سیستم
  • دمپرهای دود برای هدایت دود به خارج ایستگاه
  • هواشوی حوضچه آب، نازل، اتصالات، شیرآلات و پمپ
  • فن محوری
  • تابلوی (MCC) Motor control center

انواع سیستم تهویه ایستگاه مترو

در ادامه با سیستم های مختلف تهویه مطبوع در مترو آشنا خواهید شد.

سیستم ایرواشر و موتورخانه

برای خنک کردن هوا در سیستم های تهویه مترو از ایرواشر استفاده می کنند. این دستگاه در دفع گرد و غبار هوا نیز مؤثر است. به این صورت که هوای گرم با میزان رطوبت کم به آن راه می یابد و با عبور از صفحه سوراخ های هادی هوا و قطره گیر وارد ایستگاه می شود. عملکرد در ردیف نازل های آب پاش باعث می شوند که میزان رطوبت نسبی هوا حدود 90 درصد افزایش پیدا کند.

سیستم هواساز، چیلر و موتورخانه

سیستم تهویه مطبوع مترو می تواند از نوع هواساز، چیلر و موتورخانه باشد. هواسازها نیز همانند ایرواشرها متشکل از انواع فیلتر، تجهیزات کاهنده و افزایش دهنده رطوبت هستند. همچنین سیستم گرمایش نیز به آبگرم بویلر متصل است اما سیستم سرمایشی مانند ایرواشر نیست، از چیلر و کویل آب سرد استفاده می شود و دیگر تزریق آب سرد در مسیر عبور هوا اتفاق نمی افتد.