مقالات

چگونه شومینه گازی را روشن کنیم؟ همراه با 4 نکته پیش از نصب

روشن کردن شومینه گازی

با روی کار آمدن شومینه های گازی، دیگر خبری از خاکستر و دردسر های آتشدان های چوبی نبوده و از همان ابتدا این اجاق های گازی طرفداران بسیاری پیدا کردند. اگر شما نیز به تازگی این وسیله لوکس و زیبا را برای منزلتان تهیه کرده اید؛ حتما این سوال برایتان پیش آمده است که چگونه شومینه گازی را روشن کنیم؟ 

برای روشن کردن این وسیله گازسوز، باید چند مرحله آسان شامل اتصال شیر گاز، روشن کردن شیر کنترل گاز و… را طی کنید تا امنیت شما و افراد خانواده تان در زمان استفاده از این وسیله گرمایشی تامین شود. 

پیش از روشن کردن باید اطراف وسیله گرمایشی را تمیز کرده، دودکش و دریچه دمپر را بازرسی کرده و با بررسی درزبندی ها اقدام به روشن نمودن شومینه نمایید. برای فعال کردن آتشدان گازی نیز باید اتصال گاز را چک کرده و سپس با قرار دادن شیر کنترل بر روی علامت ON یا pilot، با یک کبریت یا فندک، این کار را انجام دهید. 

چگونه شومینه گازی را روشن کنیم

برای روشن کردن وسیله گرمایشی، باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید؛ 

  • در مرحله اول باید از اتصال گاز مطمئن شوید.
  • شیر کنترل شومینه را که در پشت  یا کنار آن قرار دارد را چک کرده تا روی نماد ON یا PILOT قرار داشته باشد. 
  • بعد از این مراحل، نوبت به روشن کردن شمعک یا پیلوت می رسد؛ برای انجام این کار، می توانید از یک فندک با لوله ای بلند استفاده کنید. پس از روشن شدن، شعله را در همان حالت نگاه دارید تا زمانی که شعله آبی، پدیدار شود.

احتمال اینکه برای دفعات اول و دوم موفق نشوید زیاد است پس ناامید نشوید و این عمل را آنقدر تکرار کنید تا شعله ثابت و روشن بماند. پس از موفقیت در این مرحله، شیر کنترل را روی علامت ON یا RUN قرار دهید.

به شما تبریک می گویم 🤗 هم اکنون شما شومینه را روشن کرده اید.

پیش از روشن کردن شومینه گازی چه اقداماتی باید انجام داد؟

روش روشن کردن شومینه

پیش از روشن کردن این گرماساز برقی، باید اقداماتی را برای سلامتی خود و خانواده تان انجام دهید تا در هنگام روشن کردن یا پس از آن، با مشکلی مواجه نشوید. این تجهیزات گرمایشی با سوزاندن گاز شهری، آلاینده های شیمیایی مانند گاز سمی و خطرناک مونوکسید کربن را تولید می کنند. با انجام این اقدامات، که شامل تمیز کردن اطراف آن، بررسی درز بندی، دودکش و عملکرد دریچه دمپر و… می شود، می توانید مانع از پخش گاز مونوکسید در محیط شوید.

1. تمیز کردن اطراف شومینه

همان گونه که منزل را هر چند روز یکبار گردگیری می کنید یا قبل از شروع سال نو اقدام به خانه تکانی می کنید؛ با شروع فصول سرد، وسیله های گرمایشی نیاز به گردگیری دارند تا عملکردی عالی داشته باشند. 

هر وسیله ای که مدتی مورد استفاده قرار نگرفته باشد، بر روی آن گرد و غبار می نشیند؛ حال شومینه را در نظر بگیرید که چندین ماه خاموش بوده، برای استفاده مجدد نیاز به سرویس و تمیز شدن دارد.

 بنابراین بهتر است محیط اطراف را تمیز کنید تا هیچ چیز وسیله اشتعال زایی در پیرامون شومینه نباشد.

2. بررسی دودکش شومینه گازی

نحوه روشن کردن شومینه گازی

یکی از مهم ترین عواملی که باعث پخش شدن آلاینده های شیمیایی در محیط می شود، اشکال در کلاهک دودکش و مشکل در آن است. اگر در طی این یک سال به لوله دودکش توجه ای نداشته اید، بهتر است پیش از نصب یا راه اندازی آتشدان گازی، سری به آن بزنید؛ زیرا ممکن است توسط برگ های درختان بند آمده یا حتی لانه پرندگان شده باشد. 

در صورت آسیب دیدن و یا شکسته شدن کلاهک دودکش، پیشنهاد می شود آن را با انواع H مانند، عوض کرده و شاخه های درختان اطراف را هرس کنید. زیرا ممکن است بعدها، عامل آتش سوزی شده یا فشار به دودکش وارد کند.

با بررسی دودکش، شما فرصت جلوگیری از یک فاجعه بزرگ را دارید؛ چرا که، متوجه ترک، مشکلات حاصل از تغییرات آب و هوایی، شل شدن آجر و… شده و با تعمیر به موقع از بسیاری صدمات و آسیب های بعدی جلوگیری به عمل می آورید.

عملکرد دریچه دمپر

دریچه دمپر، وسیله ای مهم در دودکش است که جریان هوا را در دودکش برقرار می کند. این دریچه، با یک میله یا زنجیر باز و بسته می شود و هوا جریان پیدا می کند. هنگامی که می خواهید از شومینه استفاده کنید، باید این دریچه باز باشد تا همه گاز های شیمیایی، خارج شود.

در زمان خاموشی وسیله گرمایشی، باید دریچه دمپر بسته شود تا دودکش و مسیرهای هوا توسط باران و باد دچار نقش فنی نگردد.

3. بررسی درزبند شومینه گازی

چگونه شومینه را روشن کنیم؟

درزبند در شومینه های گازی و چوبی، برای دور کردن دود، گاز و اکسیژن اضافی به کار برده می شود و در نزدیکی دریچه، قرار گرفته است. بنابراین اگر شومینه شما درزبند دارد، بهتر است سالی یک بار تعویض شود تا در اوج سرما مجبور به خاموش کردن آن نشوید.

4. تعویض باتری دستگاه هشداردهنده

در وسیله های گرمایشی گازی و برقی امروزی، برای حفظ سلامت مشتری و رضایت کاربران، زنگ هشداری را قرار داده اند که در هنگام ورود گاز سمی و کشنده مونوکسید کربن فعال شود. توصیه می شود جهت پیشگیری از حوادث ناگوار هر چند وقت یک بار باتری های زنگ هشدار گاز مونوکسید را تعویض کرده و از سالم بودن سیستم هشدار مطمئن شوید.

علائم مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن

شومینه گازی

مونوکسید کربن، گازی بی رنگ و بو، سمی و کشنده است که از استحراق گاز شهری، به وجود می آید. بعد از اینکه پاسخ سوال چگونه شومینه گازی را روشن کنیم بدست آوردید، باید بدانید که در صورت نشت گاز ممکن است افراد حاضر در محیط دچار مسمومیت شوند، با نشانه های آن آشنا باشید تا بتوانید به موقع از هر گونه اتفاق ناگوار جلوگیری کنید. از رایج ترین علائم مسمومیت عبارت اند از:

  •  کاهش دید
  • بی قراری و سرگیجه
  • ضعف جسمانی
  • تمایل به خواب شدید
  • سر درد
  • خمیازه کشیدن بیش از حد

کلام آخر

چگونه شومینه گازی را روشن کنیم؟ برای روشن کردن، ابتدا از متصل بودن گاز اطمینان حاصل کرده، سپس شیر کنترل را باز کنید. شعله را می توانید با کمک یک فندک یا کبریت روشن کنید و پس از 15 الی 20 ثانیه با شیر کنترل شعله آن را کم و زیاد کنید.

جهت نصب و یا راه اندازی مجدد شومینه گازی، باید اقداماتی را انجام دهید تا از بروز مشکلات پس از نصب جلوگیری شود.

یکی از مواردی که باید بررسی کنید تا گاز کشنده مونوکسید کربن در خانه پخش نشود، دریچه های دمپر و تهویه است که موجب جریان هوا می شود، این وسایل باید از جنسی با کیفیت انتخاب شود. در صورتی که نیاز به تعویض دریچه تهویه هوا داشتید، با مراجعه به سایت آپاداناکالا می توانید مرغوب ترین انواع دریچه دمپر و دریچه های تهویه را تهیه کنید.

سوالات متداول

پیش از روشن کردن شومینه باید چه کارهایی انجام دهید؟

قبل از راه اندازی شومینه باید دودکش، دریچه های تهویه و درزبندی را چک کرده، اطراف آن تمیز و مواد اشتعال زا دور کنید، سپس آن را روشن نمایید.

چگونه متوجه مسمومیت گازگرفتگی شویم؟

در صورتی که فرد دچار علائمی مانند خواب آلودگی شدید، ضعف جسمانی، کاهش دید، سردرد و نشانه هایی از این دست گردید، می توان متوجه شد که دچار گازگرفتگی شده است.

من محمد حسین حسینی با مدرک هنرستانی در رشته ماشین ابزار موسس شرکت آپادانا کالا از سال 1399 در عرصه‌ی تولید دریچه‌های تهویه و تنظیم هوا  فعالیت می‌ کنم. سعی می کنم تجربیات و مطالعات خودم رو در حیطه تهویه هوا با شما به اشتراک بگذارم تا هوای خوب رو با هم تجربه کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *