مقالات

مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف (8 مزیت مهم)

مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف

امروزه سیستم های گرمایش متفاوتی برای ساختمان ها به کار برده می شوند که یکی از این موارد سیستم گرمایش از کف است. بررسی مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف، از جمله عوامل تاثیرگذار در انتخاب آن برای گرم کردن محیط است. در این نوع گرمایش نیاز به هیچ نوعی مبدل حرارتی مانند فن کوئل یا رادیاتور وجود نداشته و در صورتی که امکان ورود و خروج هوا وجود نداشته باشد با استفاده از دریچه تهویه هوا می توانید هوای تازه به محیط وارد کنید. گرما در این شیوه گرمایی توسط لوله های نصب شده در کف که به دو شکل حلقه های پیوسته یا مرکب آرایش پیدا می کنند، منتقل می شود. 

این لوله ها که ممکن است 3 یا 5 لایه باشند از زیر کف عبور کرده و با چرخش آب گرم در میان آن ها گرما در محیط پخش می شود.  کنترل میزان حرارت توسط ترموستات صورت می گیرد. این سیستم خوبی ها و بدی هایی مانند راندمان بالا، تولید گرمای یکنواخت، عدم تولید صدای اضافه و… دارد، که لازم است پیش از تهیه، با آن ها آشنا شوید. 

گرمایش از کف چیست؟

سیستم گرمایش از کف

لوله های چند لایه ای که در زیر کف زمین به شکل دایره های به پیوسته یا ترکیبی چیدمان شده اند حاوی آب گرم هستند که این چرخش آب گرم باعث گرم کردن محیط تا ارتفاع دو متر از کف را گرم می کند. 

این سیستم با ایجاد گرمایشی حداکثری تا حدود 29 درجه سانتی گراد، نسبت به سایر شیوه های گرمایشی 25 تا 30 درصد صرفه اقتصادی و انرژی داشته و برای گرم کردن فضاهای بزرگ توجیه اقتصادی دارد. 

نحوه گرمادهی در گرمایش از کف به 3 حالت ایجاد می شود:

  1. گرم کردن با آب با حرارت بالا
  2. گرمایش با جریان الکتریسیته
  3. استفاده از هوای گرم

مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف

اگر در حال انتخاب یک شیوه گرمایشی مناسب برای منزل یا محل کار خود هستید، در ابتدا مزیت ها و عیب های هر روش را مورد بررسی قرار می دهید و در نهایت با توجه به نیاز خود و بودجه ی مورد نظر، یکی از آن ها را انتخاب می کنید. مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف عبارتند از:

8 مزیت استفاده از سیستم گرمادهی از کف

مزایای استفاده از سیستم گرمایش از کف

مزایای استفاده از این شیوه گرم کردن محیط عبارتند از:

1. گرمای یکنواخت

حلقه های لوله ها را تا نزدیکی پنجره می توان به کار برد لذا در محیط اختلاف دمایی در برخی نقاط نسبت به سایر مناطق وجود نداشته و گرما به صورت یکنواخت در محیط پخش می شود. 

2. راحتی در استفاده

در حالت گرمایش از کف، حس مطلوب گرما را از طریق زمین می توان دریافت کرد. این مدل گرایی در محیط هایی با سقف های بلند مانند خمام، پارکینگ، راهروها و … کاربرد بیشتری دارند. 

3. راندمان بالا

این روش گرم کردن محیط، میزان کمتری انرژی مصرف می کند لذا به لحظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر است. این روش نسبت به سایر وسایل گرمایشی 30 درصد بیشتر در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. 

4. کاربرد در دکوراسیون و زیبایی محیط

این سیستم مانند روش هایی که از رادیاتورهای پنلی یا پره ای استفاده می کنند باعث ایجاد محدودیت در فضا نمی شود اما در هنگام طراحی این مدل گرمایشی باید توجه داشته باشید که در زیر کابینت ها یا مکان بلا استفاده به کار نرود. 

5. عدم سرو صدای اضافه

این روش کاملا سایلنت بوده و نسبت به وسایل گرماساز دیگر مانند داکت اسپلیت که از فن های بزرگ استفاده می کند، صدای تولید شده بسیار کمی دارد. 

6. امکان استفاده از هر نوع پوشش دلخواه در کف

به دلیل به کار بردن وسایل گرما ساز در زیر زمین، می توانید از هر نوع پوشش دلخواه خود برای روی آن استفاده کنید.

7. نداشتن آلودگی مانند گازهای آلاینده و دوده

به علت عدم وجود هر نوع آلودگی حاصل از سایر وسایل گرمایشی مانند دوده و گازهای سمی، تنفس در محیطی که توسط گرمایش از کف گرم شده است بسیار مطبوع خواهد بود. 

8. طول عمر زیاد

این سیستم به دلیل داشتن تعداد قطعات متحرک کم، نیاز به تعویض کمتری در آن ها وجود داشته، در نتیجه طول عمر بالاتری نسبت به سایر روش ها دارد.

معایب و مضرات گرمایش از کف

معایب استفاده از سیستم گرمایش از کف

در حال حاضر اطلاعات زیادی درباره ضررهای احتمالی سیستم گرمایش از کف و ممنوعیت استفاده از آن به گوش می رسد. تمامی روش های گرم کردن محیط می تواند معایب و مزایایی داشته باشد. این شیوه به دلیل مدرن بودن، شایعات زیادی در مورد مضر بودن آن وجود دارد اما بسیاری از آن ها از اساس اشتباه است. تنها معایبی که این راه گرم کردن محیط وجود دارد، موارد زیر است:

1. عدم امکان ایجاد تغییر بعد از نصب

این سیستم گرمایش به دلیل اینکه در کف ساختمان کار می شود و بر روی آن پوشش قرار می گیرد. از طرفی لوله های آب و گاز نیز در کف ساختمان قرار دارند و روی آن ها باید توسط سیمان پوشانده شوند لذا ایجاد تغییرات بعد از پایان مراحل کف سازی و یا هرگونه مراد تعمیراتی، دشوار و همراه با هزینه های گزاف است. 

2. مدت زمان پیش گرمایی طولانی

این سیستم در فصل سرما با دمای اولیه 20 درجه سانتی گراد شروع به کار می کند و هر 12 ساعت یکبار می توان 5 درجه به میزان حرارت آن اضافه کرد در نتیجه برای رسیدن به دمای مطلوب 35 درجه، حدود 36 ساعت زمان لازم است. علت این زمان طولانی، جلوگیری از افزایش دمای ناگهانی و وارد شدن شوک حرارتی به کف است. 

3. سنگین شدن کف 

در سیستم گرمایش از کف، به دلیل لوازم و تجهیزاتی که در سطح زیرین ساختمان به کار می رود، کف نسبت به سایر فضاها با سیستم های گرمایشی متفاوت، سنگین تر است.

هزینه اجرای سیستم گرمایش از کف

هزینه اجرای سیستم گرمایش از کف

برپایی گرمایش از کف در ساختمان هزینه هایی دربردارد. قیمت تمام شده این سیستم به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:

  • کیفیت و نوع مواد و لوازم مصرفی
  • موقعیت مکانی ساختمان
  • برند و نوع لوله های به کاررفته و قیمت آن ها
  • ضخامت عایق به کار رفته و نوع آن
  • نوع ترموستات
  • نوع شیرآلات برقی یا دستی مورد استفاده

کلام آخر 

اجرای سیستم گرمایش از کف یکی از روش های مورد استفاده برای گرم کردن محیط در زمستان است. سیستم گرمایش از کف چیست؟

مجموعه ای از لوله های آب گرم، لوله های حاوی هوای گرم و یا مجاری که توسط جریان الکتریسیته گرم می شود که به شکل دوایری هماهنگ یا ترکیبی در زیر کف ساختمان به کار می رود. این شیوه تا ارتفاع دو متر از سطح زمین را گرم کرده و حدود 25 تا 30 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. در نتیجه از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. 

طول عمر زیاد، نداشتن آلودگی محیطی، نداشتن سروصدای زیاد، ایجاد گرمای یکنواخت، راندمان بالا و… و از طرفی سختی ایجاد تغییرات و اجرای هرگونه تعمیرات بعد از پایان مراحل کف سازی، سنگین شدن کف و زمان پیش گرمایی طولانی از جمله مزایای و معایب سیستم گرمایش از کف محسوب می شود. در محیط هایی که امکان ورود و خروج هوا وجود ندارد می توانید از دریچه تهویه هوا استفاده کنید. برای تهیه بهترین انواع دریچه تهویه هوا به سایت آپاداناکالا مراجعه نمایید. 

سوالات متداول

سیستم گرمایش از کف چیست؟

مجموعه ای از لوله های آب گرم، لوله های حاوی هوای گرم و یا مجاری که توسط جریان الکتریسیته گرم می شود که به شکل دوایری هماهنگ یا ترکیبی در زیر کف ساختمان برای گرم کردن محیط به کار می رود.

مزایای استفاده از سیستم گرمایش از کف کدام است؟

تولید گرمای یکنواخت، راندمان بالا، عدم ایجاد سروصدای اضافه و آلودگی های محیطی، طول عمر زیاد و امکان استفاده از هر نوع پوشش، از مزایای استفاده از سیستم گرمایش از کف محسوب می شود.

من محمد حسین حسینی با مدرک هنرستانی در رشته ماشین ابزار موسس شرکت آپادانا کالا از سال 1399 در عرصه‌ی تولید دریچه‌های تهویه و تنظیم هوا  فعالیت می‌ کنم. سعی می کنم تجربیات و مطالعات خودم رو در حیطه تهویه هوا با شما به اشتراک بگذارم تا هوای خوب رو با هم تجربه کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *