مقالات

گام به گام اجرای داکت اسپلیت در ساختمان

اجرای داکت اسپلیت در ساختمان

یکی از رایج ترین سیستم های تهویه مطبوع، سیستم داکت اسپلیت است که در بسیاری از منازل، ادارات و… استفاده می شود. این سیستم دارای راندمان و بازدهی بالایی است؛ اما اگر به درستی نصب نشود، ایرادات زیادی در عملکرد خود خواهد داشت. برای اجرای داکت اسپلیت در ساختمان باید از متخصصین این حوزه کمک گرفت و به موارد زیادی مانند کانال کشی، دریچه بازدید داکت اسپلیت و… توجه کرد.

راهنمای اجرای داکت اسپلیت در ساختمان

پیش از نصب دستگاه داکت اسپلیت، لازم است نکات زیر را رعایت کنید:

بازدید از محل پروژه و محاسبه ظرفیت آن

نصب پنل داکت اسپلیت به صورت توکار انجام می شود. بنابراین باید تعداد، ابعاد و ظرفیت محل نصب محاسبه شود تا بر طبق آن داکت اسپلیت مورد نظر خریداری شود.

محل اجرای داکت اسپلیت

نصب داکت اسپلیت

نصب دستگاه داکت اسپلیت باید در محل مناسبی از ساختمان انجام شود. در صورت عدم رعایت این نکته و قرار گرفتن دستگاه در فضای نامناسبی مانند مجاورت با رطوبت یا مقابل نور مستقیم خورشید، عملکرد سیستم داکت اسپلیت دچار اختلال شده و کارایی و توان حداکثری خود را از دست می دهد.

نصب یونیت داخلی

برای نصب یونیت داخلی باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • محل نصب داکت اسپلیت با توجه به مدل آن متفاوت است؛ اگر یونیت داخلی از نوع زمینی باشد، روی کف نصب می شود و اگر نوع آن سقفی باشد داخل سقف کاذب و در قسمت ورودی ها قرار می گیرد. هنگام اجرای داکت اسپلیت باید به این نکته توجه کنید تا فضای کافی برای سرویس و تعمیرکردن در نظر گرفته شود و تعمیر کار بتواند اقدامات لازم را انجام دهد.
  • یونیت داخلی باید در مکان هایی نصب شود که در آن نیاز به آرامش نداشته باشیم؛ نصب این سیستم در محیط هایی مانند اتاق خواب مناسب نیست. زیرا سر و صدای زیادی تولید می کند.

نصب یونیت خارجی

یونیت های خارجی معمولا در پشت بام و در محیط سایه دار نصب می شوند؛ البته می توان آن ها را روی سطح بالایی از دیوار و روی یک پایه قرار داد. در هر صورت، محل نصب این یونیت شرایط خاصی دارد که مهمترین آن ها به شرح زیر است:

  • یونیت خارجی نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد؛ زیرا آفتاب مستقیم، باعث افزایش گرما در موتور آن شده و کارایی و عمر آن را کم می کند.
  • یونیت خارجی باید دارای فضای کافی برای تهویه مناسب باشد. هرگونه پوشش گیاهی، اشیا یا زباله های نزدیک به آن می تواند روی عملکرد سیستم اثر منفی بگذارد. بنابراین پشت بام ها محل مناسب تری برای یونیت خارجی است.
  • یونیت خارجی صدای زیادی دارد؛ بنابراین توصیه می شود از نصب آن در نزدیکی اتاق نشیمن یا اتاق خواب خودداری کنید.
  • یونیت خارجی باید دور از آسیب دیدگی و رطوبت باشد تا دستگاه دچار اختلال نشود و کارایی خود را از دست ندهد. اهمیت این نکته زمانی است که بخواهیم چند کندانسور را کنار هم نصب کنیم. در صورت عدم رعایت این مسائل، عمر کمپرسور کمتر شده و در نهایت می سوزد.

نصب لوله مسی بین دو یونیت

بعد از نصب کندانسور و هواساز، باید از طریق لوله های مسی، این دو بخش را به یکدیگر متصل کرد. این لوله ها پل ارتباطی بین یونیت داخلی و خارجی هستند و گاز مبرد را بین دو یونیت جا به جا می کنند. این کار در خنک سازی دستگاه نیز موثر است. لازم است از آچار مناسب استفاد شود تا لوله ها نشتی نداشته باشند. همچنین باید لوله ها طول و ارتفاع مناسبی داشته و با دستگاه مورد نظر متناسب باشند.

کانال کشی داکت اسپلیت

کانال کشی اهمیت بسیار بالایی دارد و باید به صورت اصولی انجام شود؛ زیرا تاثیر مستقیمی روی عملکرد سرمایشی و گرمایشی دارد؛ به گونه ای که اگر جنس و ابعاد کانال، محل قرارگیری، مسیر کانال کشی، مکش، کشش و دهش دریچه ها بررسی نشود، هوای مطلوبی نخواهید داشت.

کانال کشی به این صورت است که ابتدای کانال به مجرای خروجی هواساز و انتهای آن به دریچه های هوای نصب شده، متصل می شود. بهترین ابعاد برای دریچه ها، 70*100 است.

یکی از مسائل مهم در بحث کانال کشی، نصب برزنت داکت اسپلیت است که در دهانه مکنده ها و دمنده ها برای جلوگیری از ارتعاش و لرزش صورت می گیرد. این لرزه ها، علاوه بر تولید صدای زیاد، می تواند به دستگاه آسیب برساند.

به طور کل، لازم است نکات زیر را در رابطه با کانال کشی رعایت کنید:

  • داکت ها باید بهصورت کامل عایق بندی شوند تا هوای سرد و گرم تولید شده، از طریق جداره خارجی کانال ها هدر نرود.
  • فاصله بین برزنت و دستگاه مکنده و دمنده نباید بیش از حد مجاز باشد.
  • برزنت هنگام نصب باید به صورت کشیده، صاف، کیپ و هم طراز با دستگاه باشد؛ زیرا در این صورت باعث افت فشار هوا می گردد.

نصب ترموستات داکت اسپلیت

ترموستات داکت اسپلیت، وسیله ای است که دمای محیط و کانال هوا را کنترل می کند؛ از این رو اکثر مردم آن را با نام کنترل داکت اسپلیت می شناسند. ترموستات به دو شکل مکانیکی و دیجیتالی عمل می کند که طبیعتا نمونه دیجیتالی آن از دقت بیشتری برخوردار است.

نصب کابل برق داکت اسپلیت

نحوه نصب کابل برق به این صورت است که یک سر کابل سه رشته ای به یونیت داخلی وصل می شود و طرف دیگر به جعبه برق تعبیه شده در کندانسور متصل می گردد. پس از اتمام برق کشی، لازم است دستگاه تست شود تا از عملیات نصب آن مطمئن شویم. اگر پس از روشن شدن دستگاه صدای عجیبی شنیده نشود، نصب دستگاه صحیح است.

بهترین محل اجرای داکت اسپلیت کجاست؟

محل اجرای داکت اسپلیت

بهترین محل نصب یونیت خارجی باید مکان خشک و ایمن، خارج از نور مستقیم آفتاب، دارای تهویه مناسب، دور از گیاهان روییدنی باشد. همچنین لازم است داکت اسپلیت در جایی نصب شود که سر و صدای آن اذیت کننده نباشد.

هزینه اجرای داکت اسپلیت در ساختمان

هزینه نصب و راه اندازی داکت اسپلیت، با توجه به نوع خدمات تعمیرکار متفاوت است. ممکن است هنگام نصب، دستگاه به سرویس نیز نیاز داشته باشد که روی هزینه تاثیرگذار است. عوامل دیگری مانند میزان سختی کار و زمانبر بودن عملیات ممکن است باعث افزایش هزینه شوند.

سخن آخر

داکت اسپلیت یکی از سیستم های تهویه مطبوع است که از آن در ساختمان های زیادی استفاده می شود. نصب این دستگاه ها اهمیت زیادی دارد و اگر اجرای داکت اسپلیت در ساختمان به درستی صورت نگیرد، کارایی آن کمتر می شود. هنگام نصب این سیستم باید به نکاتی مانند کانال کشی، دریچه بازدید و… نیز توجه کرد. شما می توانید انواع دریچه را از آپاداناکالا سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *