مقالات

3 روش محاسبه ظرفیت برودتی مناسب داکت اسپلیت برای ۱۰۰ متر

داکت اسپلیت برای ۱۰۰ متر

داکت اسپلیت، سیستم تهویه مطبوعی است که با داشتن اطلاعات کافی در مورد حجم هوادهی و محاسبه ظرفیت آن، می توان یک انتخاب اصولی داشته و با محاسبه ظرفیت استاندارد، مصرف انرژی را کاهش، کارایی و طول عمر دستگاه را افزایش داد. 

در طی سالیان اخیر این دستگاه محبوبیت زیادی به واسطه مساعد بودن نظرات در مورد داکت اسپلیت و ویژگی های منحصر بفرد آن، به دست آورده است. بهترین داکت اسپلیت برای ۱۰۰ متر کدام است و چگونه ظرفیت داکت اسپلیت را محاسبه کنیم؟ پیش از پاسخ به این سوال که یکی از اساسی ترین نیاز کاربران محسوب می شود، توضیحاتی لازم داریم که در این مقاله به صورت مفصل به آن پرداخته ایم.

انتخاب داکت اسپلیت برای ۱۰۰ متر

داکت اسپلیت از دو قسمت یونیت خارجی و داخلی تشکیل شده است. یونیت خارجی معمولا بر روی پشت بام قرار گرفته و وظیفه خروج هوای آلوده را از دستگاه بر عهده دارد. بخش داخلی یا پنل تهویه که همان هواساز است، در داخل سقف های کاذب، در قسمت ورودی ها یا راهرو ها قرار داده می شود تا هوای مطبوع و تمیز را در محیط پخش کند.

یونیت های داخلی و خارجی ابعاد مختلفی دارند که با توجه به نوع کاربرد، مدل، ظرفیت، مدل دستگاه و… باید یکی از آن ها را برای فضای خود انتخاب کنید. به طور مثال مناسب ترین داکت اسپلیت برای ۱۰۰ متر واحد تجاری با بهترین دستگاه برای یک واحد مسکونی با متراژ 60 متر متفاوت است. به همین دلیل پیش از انتخاب باید با روش های محاسبه ظرفیت داکت های اسپلیت آشنا شوید.

واحد اندازه گیری ظرفیت برودتی داکت اسپلیت

داکت اسپلیت برای ۱۰۰ متر

یکی از نکاتی که در هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید ظرفیت برودتی دستگاه است که اغلب با Btu/hr نمایش داده می شود. گاهی از یک واحد دیگر به نام تن تبرید برای نشان دادن آن استفاده می شود که هر تن تبرید برابر با 12000  Btu/hr است. از واحد های دیگری مانند اسب بخار و کیلو وات هم برای بیان ظرفیت برودتی استفاده می شود اما معمولا برای داکت اسپلیت کاربردی ندارد.

بازده سیستم اسپلیتی

نسبت سرمایش تولید شده بر حسب وات، به توان الکتریکی ورودی بر حسب وات را راندمان یا بازده اسپلیت می گویند که بازده سرمایشی را با EER و گرمایشی را با COP نمایش می دهند. فرمول محاسبه در هر دو این ها یکسان بوده و هر چه نسبت مورد نظر بیشتر باشد، راندمان بیشتر خواهد بود. سیستم داکت اسپلیت که بازده 30 دارد نسبت به مورد مشابه با راندمان 20، انرژی کمتری مصرف می کند.

روش های محاسبه ظرفیت داکت اسپلیت 

محاسبه ظرفیت داکت اسپلیت 

ظرفیت دستگاه، میزان سرمای تولید شده را مشخص می کند، اگر ظرفیت دستگاه کمتر از ظرفیت مورد نیاز باشد، داکت اسپلیت تحت فشار قرار گرفته، در نتیجه قادر به تولید سرما یا گرما کافی نخواهد بود؛ اگر بیشتر از ظرفیت لازم برای مساحت مورد نظر باشد، کمپرسور مرتب خاموش و روشن شده و میزان برق مصرفی افزایش پیدا می کند. در نتیجه برای افزایش طول عمر دستگاه و کاهش مصرف برق به 3 روش دقیق، حدودی بر اساس متراژ مفید و حدودی بر اساس متراژ غیر مفید، می توان ظرفیت برودتی دستگاه را محاسبه کرد که در ادامه به توضیح هر یک از این روش ها می پردازیم.

1. روش دقیق محاسباتی

در این شیوه محاسباتی باید ویژگی های مختلفی مانند سیستم روشنایی، زاویه تابش نور خورشید، میزان اتلاف انرژی حرارتی، طبقه میانی یا آخر بودن و … را در نظر گرفت. روش دقیق محاسباتی برای پروژه هایی مورد استفاده قرار می گیرد که ابعاد بزرگی داشته و در آن ها این شیوه برای کاهش مصرف برق و هزینه های تعمیر و نگهداری به کار می رود. برای محاسبه به این روش باید از نرم افزارهای اختصاصی استفاده کرد.

2. شیوه حدودی بر اساس متراژ مفید

منظور از متراژ مفید در این شیوه محاسباتی، محیط یا فضایی است که کاربر نیاز به خنک کردن آن دارد. برای استفاده از این روش باید مطابق مراحل زیر عمل شود:

  1. اندازه گیری فضای مفید مورد استفاده
  2. مشخص کردن کاربری فضای مورد نظر
  3. محاسبه ضریب شهری

بعد از اندازه گیری های لازم، مطابق فرمول زیر می توان ظرفیت داکت اسپلیت را برای فضاهای مختلف، مشخص کرد.

ظرفیت برودتی واحدهای مسکونی= مساحت مفید بر حسب متر مربع * ضریب شهر

ظرفیت برودتی واحد های اداری= (مساحت مفید * ضریب شهر) + (تعداد رایانه * 600) + (تعداد کارکنان* 400)

ظرفیت برودتی واحد تجاری= مساحت مفید * ضریب شهر * 2

3. روش حدودی بر اساس متراژ غیر مفید (فقط مسکونی)

این روش فقط برای واحدهای مسکونی به کار می رود و نیازی به استفاده از فرمول ندارد و مطابق اعداد زیر می توان ظرفیت دستگاه را مشخص کرد.

متراژ بین صفر تا 50 متر مربع= 18000 Btu/hr

50 تا 80 متر مربع= 24000 Btu/hr

80 تا 100 متر مربع= 30000 Btu/hr

100 تا 120 متر مربع= 36000 Btu/hr

120 تا 150 متر مربع= 42000 Btu/hr

150 تا 170 متر مربع= 48000 Btu/hr

متراژ بالای 170 متر مربع= 60000 Btu/hr

7 راز مهم در انتخاب ظرفیت داکت اسپلیت

بهترین داکت اسپلیت

در هنگام انتخاب ظرفیت مورد نظر باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  1. از ظرفیتی که بر روی دستگاه نوشته شده است مطمئن شوید.
  2. اگر در چهار طرف خانه هیچ همسایه ای نبود، از دستگاهی با ظرفیت بالاتر استفاده کنید.
  3. در طبقات اول و آخر، دستگاه های با ظرفیت برودتی بالا به کار ببرید.
  4. در صورت داشتن سقفی با ارتفاع بالاتر از 3.5 متر، از ظرفیت های بیشتر بهره بگیرید.
  5. اگر برای صرفه جویی در هزینه ها، دستگاهی با ظرفیت کمتر خریداری می کنید، حتما به عایق بودن درب ها و پنجره ها دقت کنید و جلوی هدر رفتن انرژی را بگیرید.
  6. برای انتخاب ظرفیت مناسب به جهت تابش نور خورشید دقت کنید.
  7. در واحد های تجاری و اداری به میزان رفت و آمد به محیط را در نظر بگیرید.

پارامترهای اساسی در انتخاب داکت اسپلیت مناسب

برای انتخاب داکت اسپلیت مناسب برای متراژ 100 متر باید به فاکتورهای زیر توجه داشته باشید:

  • بار حرارتی: ظرفیت حرارتی را بر اساس اندازه بدست آورید. برای فضای 100 متری باید از دستگاهی با ظرفیت 36000 استفاده شود.
  • رده انرژی: که بر روی دستگاه، توسط شرکت سازنده مشخص می شود، بهتر است رده های بالاتر مانند A باشد تا میزان راندمان بیشتر و مصرف انرژی کمتر را تجربه کنید.
  • ظرفیت سرمایش و گرمایش: برای مساحت 100 متری، داکت اسپلیت با ظرفیت مناسب به کار ببرید تا قادر به تامین بار حرارتی فضا باشد.
  • نویز: از دستگاه های با کیفیت که نویز کمتری تولید می کنند برای فضای مورد نظر استفاده کنید.
  • نصب و نگهداری: نصب کردن اصولی این دستگاه ها از اهمیت بالایی برخوردار است و برای نگهداری آن نیز مانند تعویض فیلترها، تمیز کردن دستگاه و سرویس های دوره ای باید با سرویس کاران مجاز مشورت کنید.

سخن پایانی

جهت تهیه یک دستگاه داکت اسپلیت برای ۱۰۰ متر، باید به ظرفیت برودتی آن توجه کنید که معمولا با واحدهای Btu/hr یا تن تبرید اندازه گیری می شود. این ظرفیت را به 3 روش دقیق، سرانگشتی برای فضاهای مفید و حدودی برای فضاهای غیر مفید و طبق فرمول های اختصاصی برای هر کدام می توان محاسبه نمود. در هنگام خرید یک دستگاه تهویه مناسب، توجه داشته باشید که برای طبقات اول و آخر و سقف های با ارتفاع بیشتر از 3.5 متر و خانه های بدون همسایه در هر چهار طرف از دستگاه های با ظرفیت بیشتر استفاده شود.

در نهایت برای تهیه یک تهویه مطبوع مناسب به رده انرژی، راندمان، بار حرارتی و ظرفیت سرمایش و گرمایش آن دقت کرده و برای نصب و نگهداری از تکنسین مربوطه کمک بگیرید و در نهایت برای تهیه قطعات و ملزومات مورد نیاز به سایت آپاداناکالا مراجعه نمایید.

سوالات متداول

در چه زمانی باید ظرفیتی برودتی اسپیلت بیش از اندازه مورد نیاز باشد؟

زمانی که ارتفاع سقف بیش از 3.5 متر باشد.

ساختمان از چهار طرف بدون همسایه باشد.

بنا در طبقه اول یا آخر باشد.

ظرفیت داکت اسپلیت به چند روش محاسبه می شود؟

ظرفیت برودتی داکت اسپلیت به 3 روش دقیق، حدودی برای متراژهای مفید و حدودی برای متراژهای غیر مفید قابل محاسبه می باشد.

ما در آنلاینر بیش از 12 سال است که‌ به صورت تخصصی در حوزه‌ های مختلف سئو (تولید محتوا، آن پیج، آف پیج، و تکنیکال) فعایت می‌ کنیم. تیم ما تشکیل شده از دوازده کارشناس در هر کدام حوزه‌ها و در بخش تولید محتوا نویسنده‌ های متخصص، به‌ روز و  با تجربه‌ی ما  همواره تلاش می‌ کنند تا باکیفیت‌ ترین و یونیک‌ ترین محتوا ها را ارائه دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *