شومینه، یکی از تجهیزات گرمایشی بسیار قدیمی می باشد که امروزه نیز در منازل جذابیت خاص خود را حفظ کرده است؛ منتها با شومینه های گازی، دیگر خبری از تکه تکه کردن چوب و خاکستر های پخش شده در کف خانه نیست. این تجهیزات گرمایشی ممکن است مانند هر وسیله ای در خانه خراب شوند و یکی از رایج ترین مشکلات آن ها، خاموش شدن است. چند علت خاموش شدن شومینه گازی، شامل پدید آمدن مشکلاتی در ترموکوپل، دریچه دمپر دودکش، مسدود شدن شیر گاز و… هستند. داشتن شومینه گازی در منزل، باعث می شود شما خانه ای دنج، گرم و آرام با فضایی دلنشین، داشته باشید.
علت خاموش شدن شومینه گازی
هر وسیله برقی و گازی در خانه، روزی به مشکل بر می خورند که در شومینه ها، پیگیری نکردن اشکالات آن بسیار خطرناک است. در صورت متوجه شدن ایراداتی از عملکرد شومینه گازی، باید فورا برای درست کردنش دست به کار شوید؛ چرا که گاز موجود در شومینه خطر زیادی دارد و باعث خفگی و آتش سوزی می شود. رایج ترین مشکل این تجهیزات گرمایشی، خاموش شدن آن است. 5 علت رایج در خاموش شدن شومینه گازی عبارت اند از:
- به مشکل خوردن ترموکوپل شومینه
- خراب شدن بوبین
- نرسیدن گاز به مشعل و انسداد لوله آن
- به مشکل خوردن دریچه دمپر و دودکش
- عدم تنظیم ترموکوبل شومینه و شمعک
1. مشکل در ترموکوپل
ترموکوپل، یک وسیله حیاتی در تمامی تجهیزات گرمایشی، به ویژه در شومینه های گازی است. اگر شومینه گازی شما پس از 3 الی 5 دقیقه روشن ماندن، خاموش می شود؛ ترموکوپل آن مشکل دارد. این قطعه در شومینه های گازی، همان بخشی است که باید 30 ثانیه نگاه داریم تا گرم شود. ترموکوپل، پس از گرم شدن توسط شمعک، جریان الکتریکی درست می کند و این جریان را به بوبین منتقل می کند. سپس سوپاپ های بوبین جذب این جریان شده و مسیر گاز ورودی شومینه باز می شود.
ما به شما توصیه می کنیم برای رفع مشکل ترموکوپل، آن را با یک، ترموکوپل سالم و جدید تعویض کنید نه تعمیر! زیرا این قطعه حیاتی، دارای سنسورهای حساسی است که در زمان قطعی گاز به صورت خودکار جریان گاز را قطع و از نشت گاز و آتش سوزی جلوگیری می کند.
2. ایراد در بوبین شومینه گازی
قطعه بعدی که در خاموش شدن شومینه گازی تاثیر دارد، بوبین است. برای تست خرابی بوبین، یک باتری 1.5 ولتی لازم دارید. این قطعه را به باتری وصل کنید. اگر بوبین خارج شد، خراب است و باید از یک تعمیر کار حرفه ای بخواهید این بخش را برایتان عوض کند؛ اما اگر سوپاپ در جای خودش باقی ماند و جذب شد، این قطعه هیچ مشکلی ندارد.
3. مسدود شدن مسیر گاز و نرسیدن آن به مشعل
مسدود شدن مسیر گاز و نرسیدن آن به مشعل، یکی دیگر از دلایل روشن نشدن شومینه است. به مرور زمان مسیر گاز، به وسیله اشیا یا گرد و خاک مسدود یا نیمه مسدود می شود. در این حالت گاز با فشار کمی وارد شومینه شده که می تواند علت خاموش شدن شومینه گازی باشد.
4. به مشکل خوردن دودکش شومینه
به مشکل خوردن دودکش شومینه گازی و دریچه دمپر، باعث خاموش شدن آن و پخش کردن گاز های سمی در داخل منزل می شود. دودکش و دریچه دمپر که در زیر آن قرار دارد، معمولا توسط شی خارجی به مشکل بر می خورند. اگر پس از بررسی های لازم متوجه شدید علت خاموش شدن شومینه گازی، دودکش و دریچه آن است؛ پس از رفع این اشکال، بهتر است دریچه دمپرتان را مرتب تمیز کنید و از دودکش هایی که شکل H هستند استفاده کنید.
5. تنظیم نبودن ترموکوپل شومینه و شمعک
تنظیم نبودن ترموکوپل شومینه گازی با موقعیت شمعک، باعث خاموش شدن شومینه می شود. به این گونه که اگر ترموکوپل، بر روی شمعک گرم نشود، انرژی الکتریکی تولید نمی شود تا بوبین عملکردی در انتشار گاز و روشن شدن شومینه داشته باشد. جهت رفع این اشکال شما می توانید ترموکوپل را تنظیم کنید تا در محل درست قرار بگیرد.
سخن آخر
شومینه های گازی یکی از تجهیزات گرمایشی لوکس و محبوب در منازل است که گاهی با مشکلاتی مواجه می شوند. یکی از رایج ترین اشکالات این تجهیزات گرمایشی خاموش شدن آن است. چند علت خاموش شدن شومینه گازی شامل، به مشکل خوردن ترموکوپل شومینه، خراب شدن بوبین، نرسیدن گاز به مشعل و انسداد لوله آن، اشکال در دریچه دمپر و دودکش و عدم تنظیم ترموکوبل شومینه و شمعک، می شوند. در صورت خرابی دریچه دمپر، می توانید آن را از آپاداناکالا سفارش دهید.