مقالات

تفاوت کولر سلولزی با معمولی در چیست؟

تفاوت کولر سلولزی با معمولی

فصل تابستان با گرمای بیش از حد خود هرکسی را به سمت وسایل سرمایشی می کشاند. بسیاری از افراد از کولرهای گازی بهره می برند؛ اما برخی دیگر، به ویژه افراد ساکن در مناطق خشک، به استفاده از کولرهای آبی روی می آورند. کولرهای آبی به دو نوع کولر پلیمری سلولزی و معمولی تقسیم می شوند که هرکدام از آن ها مزایا و معایبی دارند. تفاوت کولر سلولزی با معمولی در چیست و کدام یک از آن ها بهتر است؟

تفاوت های کولر آبی با کولر سلولزی

در سال های اخیر استفاده از کولرهای سلولزی با استقبال قابل توجهی روبه رو بوده است. اما تفاوت کولر آبی با معمولی چیست؟ در ادامه به تفاوت های این کولرها می پردازیم:

تفاوت بافت واسطه تبخیری

مهمترین تفاوت این دو کولر در بافت واسطه تبخیری آن ها است. واسطه تبخیری در کولرهای پوشالی از چوب درختان تهیه می شود و به صورت رشته های ناهمگن و یکنواختی است که آن ها را با نام پوشال می شناسید. هنگامی که پوشال ها خیس شد، پس از حدود یک هفته، این رشته ها به سمت پایین جابه جا می شوند. در نتیجه بخش های پایین پوشال ها تراکم بیشتری دارند و بخش های وسط و بالایی تقریبا خالی از پوشال می شوند.

در نتیجه این امر، هوای گرم از طریق قسمت هایی که پوشال ندارد، وارد شده و با ترکیب با هوای سرد، راندمان کولر را کاهش می دهند. همچنین این مشکل باعث افزایش مصرف انرژی خواهند شد. در تهیه پد کولر سلولزی، از کاغذ و فیبر استفاده می شود که ساختار منسجم تری دارند و از ورود هوای گرم جلوگیری می کنند؛ در نتیجه خنک سازی آن به نسبت کولرهای آبی پوشالی بیشتر است.

جنس بدنه و طول عمر

جنس بدنه کولرهای آبی معمولی از فلز است و با توجه به اینکه آب در تشتک این نوع کولر راکد می ماند، به مرور زمان بدنه دچار فرسودگی و زنگ زدگی می شود. اما جنس بدنه کولرهای سلولزی از پلاستیک فشرده است که در طولانی مدت آسیب نمی بیند و می توان گفت طول عمر بالایی دارد.

تفاوت کولر سلولزی با معمولی در ایجاد صدا

فرق کولر سلولزی با معمولی

یکی از ویژگی هایی که تقریبا برای همه افراد اهمیت دارد، صدای کولر است. به علت لرزش کولر آبی، صدای ناهنجاری از آن بلند می شود که می تواند آزاردهنده باشد؛ اما کولرهای سلولزی این مشکل را ندارد و پلاستیکی بودن بدنه آن از لرزش و صدای گوشخراش جلوگیری می کند.

مصرف برق

کولرهای سلولزی حدود 80 درصد ثدرت خنک کنندگی دارند. یعنی هنگامی که هوای بیرون 40 درجه است، حدود 25 تا 30 درجه، هوای داخل را خنک می کند. این نشان دهنده راندمان بالای کولر سلولزی است که باعث کاهش مصرف برق می شود.

در کولرهای معمولی، قدرت خنک کنندگی بین 50 تا 60 درصد است که با توجه به کولرهای سلولزی راندمان پایین و مصرف برق بیشتری دارد.

شوره زدن

شوره زدن در بدنه فلزی به وفور اتفاق می افتد و برطرف کردن آن نیز دشوار است. در کولرهای سلولزی این امر اتفاق نادری است و در صورت شوره زدن به آسانی می توان آن را رفع کرد.

فرق کولر آبی سلولزی با معمولی در مصرف آب

در کولرهای آبی معمولی، با توجه به غیر یکنواخت بودن پوشال ها، قطرات آب به اطراف پخش می شود که این اتفاق باعث می شود مصرف آب در این کولر بالا باشد. با استفاده از کولر سلولزی می توانید در مصرف آب صرفه جویی کنید.

تفاوت کولر آبی سلولزی با معمولی در جذب آلودگی

حتما تاکنون دیده اید برخی هنگام خوردن باد کولر به آن ها شروع به عطسه زدن می کنند. این عطسه ها به دلیل واکنش آلژیک به ورود گرد و غبار و پخش آالودگی است که در دراز مدت ممکن است باعث ایجاد بیماری تنفسی شود.

کولرهای سلولزی انسجام بالایی دارند و به عنوان یک فیلتر هوا عمل کرده و از ورود گرد و غبار و آلودگی جلوگیری می نمایند.

تعمیرات و سرویس دوره ای

ساختار پوشال به گونه اس است که باعث پخش شدن ذرات آب به اطراف و خرابی و فرسودگی قطعات کولر می شود. خرابی هرکدام از قطعات در کارکرد کولر اختلال ایجاد می کند و هر ساله نیاز به سرویس کولر آبی برای تابستان خواهید داشت. این در حالی است که این اتفاق در کولرهای آبی رخ نمی دهد.

تفاوت کولر سلولزی با معمولی در تعویض پد و پوشال

کولر آبی

با توجه به اینکه حالت پوشال ها در زمان کم عوض می شود و کاهش راندمان و ورود گرد و غبار به محیط را به همراه دارد، مجبور به تعویض آن ها می شوید. با در نظر گرفتن سلامتی لازم است هر یک یا دو سال اقدام به تعویض پوشال ها کنید. پدهای سلولزی به دلیل حفظ ساختار، هر 3 تا 5 سال نیاز به تعویض دارند. با شست و شوی ماهانه این پدها می توان عمر مفید آن را بالا برد.

فرق کولر سلولزی با معمولی در قیمت

کولرهای سلولزی قیمت بیشتری نسبت به کولرهای آبی دارند؛ اما با توجه به مزایای بیشتر، می توان این اختلاف قیمت را معقول دانست و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر هستند. زیرا به تعمیرات مداوم نیازی ندارند و مصرف آب و برق کمتری دارند.

تفاوت کولر معمولی با سلولزی در رسوب گذاری

رسوب گذاری در کولر سلولزی خیلی کند اتفاق می افتد؛ در حالی که این اتفاق در کولرهای معمولی بیشتر و سریع تر رخ می دهد.

قابلیت اتصال به وای فای

برخی از کولرهای سلولزی قابلیت اتصال به وای فای و کنترل از راه دور را دارند؛ در حالی که این قابیلت در کولر پوشالی وجود ندارد.

تفاوت کولر سلولزی با معمولی از نظر ابعاد

کولرهای سلولزی را می توان با توجه به نیاز، در ابعاد دلخواه سفارش داد؛ اما کولرهای آبی در ظرفیت مشخصی توسط کارخانه ها تولید می شوند.

کولر سلوزی بهتر است یا معمولی؟

با توجه به بررسی تفاوت های این دو کولر و مزیت های بیشتر کولر سلولزی به کولر آبی، می توان گفت کولر سلولزی بهتر است.

سخن پایانی

کولرهای آبی پوشالی از زمان های گذشته، مهمان خانه های مردم بوده اند و نقش بسزایی در قابل تحمل کردن گرما داشته اند. امروزه استفاده از کولر آبی های سلولزی افزایش یافته است و رفته رفته جای کولرهای پوشالی را می گیرند. با در نظر گرفتن تفاوت کولر سلولزی با معمولی، می توانید انتخاب کنید کدام کولر برای شما بهتر است. در صورت استفاده از هرکدام از کولرها، به دریچه کولر آبی نیاز خواهید داشت که می توانید آن را از آپاداناکالا سفارش دهید.

سوالات متداول

کولر سلولزی با کولر معمولی چه تفاوتی دارد؟

این دو کولر تفاوت های زیادی در مصرف انرژی، ایجاد سروصدا، تعویض پوشال و… دارند.

کولر معمولی بهتر است یا سلولزی؟

با توجه به مزایای زیاد کولر سلولزی، این کولر انتخاب بهتری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *